Tasarımı Kaydet  Kapat
Merter Lastikçi

Merter Lastikçi

Merter Lastikçi


Merter Lastikçi olarak lastiklerin tanımını araçlarımızı taşıyan ilk sistem şeklinde yorumlayabiliriz. Yerle temasıyla sürüşte ilerleme sağlarken yollardaki sürprizleri bilmeden de hareket edilebilir. Lastikler yapıları gereği patlama riskini taşır. Ancak alınacak bir kaç önlemle yollar da sürprizi en aza indirilebilir. Merter ' de düzenli Oto Lastik kontrolü ve basınçlarının olması gerektiği gibi olması durumunda sürüşte kolaylık sağlar. Mevsiminde kullanılan lastiklerde bu durumu olumlu yönde etkiler. Kimi zaman hava ve basınç sorunları fark edilmeyebilir. Düzenli kontrol bu durumun da önüne geçer. Uzun yola çıkmadan lastiklerin kontrolüne ekstra özen gösterilmelidir. Alınacak virajlı yollarda lastiklerin yapısı can ve mal güvenliğini korur. Lastiğin eğim ve hiza sorunu kazalara sebebiyet verecek en önemli etkendir.
 

Merter En Yakın Lastikçi


Merter En Yakın Lastikçi lastik kavramını, özelliklerini ve yapılarını sürücülerin bir anlamda genel bilgili olmalarını sağlayarak, birçok sorunun önüne geçmek ister. Alınacak lastik seçimdeki karar bile can ve mal güvenliğini etkiler. Her araç tipine uygun lastik üretimi yerli ve yabancı olarak ülkemizde bulunmaktadır. Bu bakımından araçtaki doğru lastik seçimi birden fazla durumu etkiler. Yakıttaki tasarrufu bile etkilediği düşünülürse lastiklerin önem sırasını belirler. Kullanılacak zemin, hava şartları, kalkış sıklığı, taşıyacağı yük, kullanılacak mesafe gibi durumlar lastiğin seçimini belirler. Bu bakımdan servisteki ustaların tecrübeleri herkes için fayda sağlar. Doğru hizalanarak yerleştirilmesi de gerekirken her hangi bir sorunda muayene edilmesi araçtaki sorunları netleştirir.


Merter-Lastikci
 

Merter Lastik Tamiri - Merter Lastik Tamircisi


Merter Oto Lastik Tamiri uzmanlarımız lastik seçimleri araç alırken yedek parçalarına dikkat edilmesi gerekliliğini vurgulamaya çalışır. Oto Lastikler de bu dikkati gerektiren önemli faktördür. İyi ve kaliteli lastikler fiyatları bakımından fazla olabilir. Ancak uzun vade de güvenli bir sağlar. Alınan lastik kaliteli değilse de yakıt tasarrufu sağlamaz ve sürekli değişim, bakım, servis, ücretlerini arka arkaya getirir. İyi bir lastik tercihi aslında ekonomik bir seçim olacaktır. İkinci el lastik seçimleri de söz konusu olurken gerekli niteliklerini barındırıyorsa sorun çıkarmayacaktır. Lastiklerin üretim tarihleri yanak kısmındaki DOT yazısını takip ederek yanındaki son iki hane üretim yılını gösterir. 10 yılı geçirmiş lastikler tercih edilmemelidir. Araçlardaki lastikler de üretim tarihi kesinlikle yer almalıdır. Merter Lastik Tamircisi ekip arkadaşlarımızdan birebir bilgi alma imkanınızın olduğunu sakın unutmayın.
 

Merter Oto Lastik Servisi


Merter 7/24 Oto Lastik Servisi öncelikle Merter de Lastikçinize danışmanızı ve daha net bilgi almanızı önerir. Yazın yazlık lastik, kışın kış lastiği kullanımı ilk kuraldır. Rot ayarları da lastiğin genel durumunu etkiler. Lastiklerin paralel şekilde kalmasını sağlayan rot ayarları aşınmayı da önleyecektir. Lastiklerin seri şekilde hareket etmesi de yakıt tasarrufunu sağlarken lastik geniş kesiti, araç üretimindeki önerilen lastikler kullanılmadır. Lastiklerin araca uygun olmayan genişliği kilometreyi hatalı gösterir. Lastikler de yivler vardır. Yani bunlara girinti ve çıkıntılar denebilir. Lastikler dümdüz pürüzsüz değildir. Bu yapısı sayesinde yola tutuşunu sağlar. Bunlarda aşınma gözle görülür olabilirken düzenli bir şekilde de uzmana gösterilmelidir.


Merter-En-Yakin-Lastikci , Merter-Lastik-Tamiri , Merter-Oto-Lastik , Merter-Lastik-Tamircisi
 

Merter Nöbetçi Lastikçi 


Merter Nöbetçi Lastikçi olarak lastik kullanımında her zaman hatırlatılan mevsimine göre kullanım önerilir. Kullanılmayacak lastiklerin de saklanması gerekirken, doğru biçimde muhafaza edilmelidir. Sıcak ve nemden uzak bir ortam olmalıdır. Yanak kısımlarında jantları takılı değilse dik bir biçimde muhafaza edilmelidir. Kullanılmayan lastiklerde yıpranma payı vardır. Ancak bu yıpranmayı en aza indirmek için karanlık ve serin bir ortam da doğru şekilde saklanmalıdır. Lastiklerin her değişiminde jant bijonları da sıkılmalıdır. Günlük kullanım 80 kilometreyi geçtiği zaman da bu durum geçerlidir. 8 yılı geçmiş lastiklerin kullanımı önerilmez. Kışın kış, yazın yaz lastik kullanımı lastiklerin zarar görmesinden ziyade can güvenliği için zorunludur. Merter de Nöbetçi Lastik Tamiri ekibimizle artık Geceleri de lastiğinizi tamir ediyoruz.
 

Merter 24 Saat Açık Lastikçi


Merter 7 Gün 24 Saat Gece Açık Lastikçi lastikler üzerindeki çeşitli rakam ve kodlardan yapısını anlattığını deyimi çok olmayan sürücülere aktarmaya çalışır. Üretim yerini, üretim tarihini, hız ölçüsü gibi durumları yansıtır. Araç kullanım kılavuzundan yardım alabilirken internet üzerinden de bu bilgileri netleştirebilirsiniz. ABD yapımı lastiklerde ‘P’ harfi olurken bu harfin olmaması da Avrupa standartlarında üretimi yapıldığını söyler. Jant yapısı da ‘19’ olarak gösterilir. Bu da takılacak jantların ayarlarını belirler. Yanak ölçüsünü, yani bir yanaktan diğer yanağa olan mesafenin birimidir. Kar işareti olan lastikler de onaylı olduğunu gösterir. Üretim tarikleri de örneğin ‘2109’ yani 2021 yılının 9. Aynında üretildiğini gösterir. Lastikle çeşitli kodlamalar vardır, bunlardan önemli ve ihtiyacı karşılanması bakımından bilinmesinde fayda vardır.

Merter-24-Saat-Acik-Lastikci , Merter-Nobetci-Lastikci , Merter-Gece-Lastikci , Merter-Acik-Lastikci