Tasar?�m?� Kaydet  Kapat
Lastik Tamiri Nasıl Yapılır ?

Lastik Tamiri Nasıl Yapılır ?

Lastik Tamiri Nedir Nasıl Yapılır ?

Hiç kuşkusuz araç sahibi herkesin başına gelebilecek lastik patlaması hakkında sizlere bugün bilgi vereceğiz. Yolda giderken lastiğinize bir çivi girmesi veya patlaması durumunda lastiğin hava basıncının inmesiyle yolda kalabilirsiniz. Patlak lastikle hareket etmek hem can güvenliğiniz hem de aracınızın hasar almasına neden olacaktır.

Yeni nesil akıllı dediğimiz araçlarda artık lastik basınıncının azalmasıyla sensörler sayesinde aracınızın lastiğinin patladığını erken öğrenebilmektesiniz. Aracınızı güvenli bir noktaya çekerek ilk öncelik olarak lastiğinizde delik mi olduğunu kontrol etmelisiniz. Şayet lastiğiniz de ufak delik varsa şanslınız demektir. Hava kaçıran noktayı tespit etmelisiniz. Lastik üzerinde basınç azalırken hava kaçıran noktaya işaret koyabilirsiniz. Ufak delinmeler tamir edilebilirken yarılmış lastiklerin malesef tamiri mümkün olmamaktadır. Aracınızın lastiği en yakın lastikçiye gidecek durumda da değilse yedek lastiğiniz ile değişim yapmanız gerekir. Bu nokta da yardıma ihtiyaç duyarsanız bize konum göndermeniz yeterlidir. En yakın lastik tamircisi ekibimiz yerinize kadar gelerek lastiğinizi yerinde onaracaktır.
Yanınıza gelen mobil ekibimiz lastik tamirini iki şekilde yapmaktadır. Bunlar şu şekildedir.
  1. Fitil Tekniği ile Tamir
  2. İçten Yama ile Tamir
  3. Şambrel Tamiri
şimdi gelin birlikte bu tamir şekillerini inceleyelim.

FİTİL TEKNİĞİ İLE TAMİR NEDİR ?

Lastiği yerinde sökmeye ihtiyaç duymadan yapılan tamir çeşidir. Genelde lastiğe sert bir cismin batması ile inen lastiğinizdeki yabancı cisim ilk önce yerinden çıkarılır. İğne ucuna fitil setindeki fitil yerleştirilerek lateks yapıştırıcı ile sıvanarak delik kapatılır. Fitil iğne sayesinde lastiğe batırılır ve tutturulur. Uç kısımda kalan fazlalık maket bıçağı ile kesilir. Fitil lastik içerisinde yumuşak bir hamur kıvamında tutunur. Geçici olan bu çözüm çok önerilmemektedir. İçten yama şeklinde yapılan lastik tamiri daha sağlıklıdır.

İÇTEN YAMA İLE TAMİR NEDİR ?

Lastiklere büyük cisimlerin girmesi sonucu patlayan yer belirlenir. Bu seçenekte lastik yerinden tamamen çıkarılmalıdır. Bunun için ilk önce bijonlar sökülmelidir ve lastik yerinden tamamen çıkarılmalıdır. Lastiğe batan sert cisim yerindeyse çıkarılmalıdır. Lastiğin iç kısmından traşlama yapılarak yama yapışılacak alan hazırlanmalıdır. Uygun kuvvetli yapıştırıcı sayesinde delik kapanacak şekilde yama içten yapıştırılır. Yama tamamen kuruduktan sonra lastik uygun hava değerleri ile şişirilerek yerine takılır. En sağlıklı lastik tamir şeklidir.

ŞAMBREL LASTİK TAMİRİ NEDİR ?

Şambrelli lastiklerde içte bulunan şambrelin zarar görmesi sonucu lastiğiniz inmeye başlar. Diğer lastiklere göre onarımı farklıdır. Lastik içerisindeki şambrel onarılması gerektiğinden lastik komple sökülmelidir. Yama sayesinde zarar gören kısım belirlenmeli ve yama ile onarım yapılmalıdır. Daha sonra uygun hava basınç değeri ile şişirilerek lastik takılmalıdır.
İstanbul il sınırları içerisinde yolda kalmanız durumunda lastik tamircisi ihtiyacınızda ekiplerimiz 7/24 hizmet sunmaktadır. Kendi imkanlarınız ile yolda kalmanız durumunda lastik tamiri yapmanız mümkün değildir. Bu durumda en yakın lastikçiye gidene kadar yedek lastiğinizi takmanız gerekir. Lastik değişimi yapmak için tüm aletlerinizin eksiksiz olması gerekmektedir. Eksik kriko, bijon anahtarı veya yedek lastiğiniz olmaması durumunda da yanı başınızda mobil ekiplerimiz bir telefon kadar yakındır.

lastik tamircisi

Müşteri temsilcilerimize 0534 623 99 28 numaralı telefon 7/24 ulaşım sağlayarak konumunuzu iletmeniz yeterli olacaktır. Müşteri temsilcilerimiz ilk öncelik olarak sizlerden lastik ebatınızı okumanızı isteyecektir. Lastiğinizin yanak kısmında mutlaka yazan lastik ebatları mobil lastik aracımızda her ihtimale karşı olması için istenmektedir. Yarılan ve onarımı mümkün olmayan durumlarda lastiklerinizin değişimini yapmaktayız. Aracınızın tipine, modeline, markasına ticari veya binek olmasına göre ebatları değişiklik göstermektedir. Örnek bir lastik ebatı 205/55 16 şeklindedir. Bu değerlerdeki 205 lastik taban ölçüsünü, 55 Lastik tabanı ile jant arasinda kalan kismin (yanak diye tabir edilir) oran cinsinden ölçüsünü 16 ise lastik çapının inç cinsinden ölçüsüdür.
Tüm bu bilgileri sizden aldıktan sonra en geç 15 dakika içerisinde mobil lastik tamircisi ekiplerimiz yanınıza gelerek yerinde hizmet sunar. Lastik tamircisi çağırmadan lastiğim patladı yolda kaldım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
 
 


play videoTEX@LAD: Billingsley retires nine straight batters