Tasarımı Kaydet  Kapat
Bahçelievler Oto Lastik

Bahçelievler Oto Lastik

Bahçelievler Oto Lastik


Bahçelievler Oto Lastik basınçlı havayı içeride tutacak şekilde tasarlanmıştır ve aracın yere temas edebilmesi için janta monte edilmiştir. Ancak dışarıdan basit ve birleşik bir yapı gibi görünse de kauçuk kullanan karmaşık bir yapıya sahiptir. Kumaş tel, çelik tel, birçok kimyasal ve yüksek teknolojili lastikler bir arabanın en önemli parçalarından bazılarıdır.

Bahçelievler Oto Lastik Ne İşe Yarar?


Motorun ürettiği ve şanzımanın tekerleklere ilettiği torkun araç dinamiğine dönüştürülebilmesi için lastiğin yerde yeterli sürtünmeyi oluşturabilmesi gerekir. Aynı şekilde fren sisteminin durma performansı da lastikler ile zemin arasındaki sürtünmeden kaynaklanmaktadır. Bunun için gerekli olan sürtünme, lastiğin özel olarak tasarlanmış tasarım özellikleri ile zemine temas eden parçaların bir araya gelmesiyle oluşur. Ayrıca Bahçelievler oto lastik, sürücüyü kontrol etmek ve patinaj ve patinajı önlemek için lastikler ile yol yüzeyi arasında gerekli yanal sürtünmeyi oluşturur. Bu sayede aracın hareket halindeyken veya viraj alırken hızlı ve lineer hareket etmesini engeller. Ayrıca lastikler, araç süspansiyon sistemleri için kullanışlıdır. Lastiğin bu görevi diğer yükümlülükleri ihmal etmeden yerine getirebilmesi için iyi dengelenmiş bir tasarım gereklidir. Örneğin, çok sessiz olmasını istediğiniz bir lastik, zayıf bir dönüşe işaret edebilir ve bunun tersi de geçerlidir.

Bahçelievler Oto Lastik Arızaları Nasıl Engellenir?


Lastikleri yolda tutmak için düzenli olarak değiştirmeniz gerekir. Örneğin, yaz lastiğinden kış lastiğine geçerseniz, lastikleri yeniden konumlandırmanız gerekecektir. Sürücüler, tekerlekleri düzenli olarak tahrik milinden desteklenmeyen akslara hareket ettirerek lastik aşınmasını dengeleyebilir. Ancak, araç üreticisinin tavsiyelerine uymak her zaman yararlıdır. Ayrıca yoldaki engelleri aşmanız gerektiğinde engellere mümkün olduğunca yavaş ve düz bir şekilde yaklaşmaya çalışın. Ayrıca lastiklerin kırık, çatlak veya şişkin olmadığından emin olmalısınız. Son olarak, toprak yollarda agresif sürüşten kaçının. Bu sayede Bahçelievler oto lastik ömrünü uzatabilirsiniz. Ancak ne kadar dikkatli olursanız olun, yola saplanan bir çivi lastiğe çarparsa patlayabilir. Bunun için Bahçelievler lastik tamiri servislerinden yardım alabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir lastik sorunu karşısında hızlı bir şekilde Bahçelievler Oto Lastik Yardımı alarak yeniden yola çıkabilirsiniz.

Bahcelievler-Oto-Lastik