Tasarımı Kaydet  Kapat
Aracın Lastiği Seyir Halinde Patlayınca Ne Yapmalı ?

Aracın Lastiği Seyir Halinde Patlayınca Ne Yapmalı ?

Aracın Lastiği Seyir Halinde Patlayınca Ne Yapmalı?

Hiç kuşkusuz arabanın omurgası olan lastiklerimiz zamanla periyodik olarak kontrol edilmediğinde ve eski lastikler yenileri ile değiştirilmediğinde çok büyük kazalara sebebiyet verebilmektedir. Tüm kontrolleri yaptınız herşey sorunsuz hatta lastiğiniz sıfır dahi olsa yabancı bir cismin lastiğinize batması sonucu inebilir veya patlayabilir. İdeal lastik ömrü 30 bin km veya 2 yıldır. Süre olarak ömrünü tamamlayan lastikler yeni gibi gözükse de risk taşır.
Her gün mutlaka aracınıza binmeden aracınızın etrafında bir tur atarak göz ile lastik havasının kontrollerinizi yapmalısınız. Rutin kontrol etmenin faydası seyir halinde lastiğinizin patlamadan müdahalesini sağlayabilmektir. Lastik patladığında ya da herhangi bir yabancı cisim batması sonucunda hava basıncı azalacak veya hiç kalmayacaktır.
Yüksek hızlarda aracınızın lastiği patlarsa soğuk kanlı olmalısınız. Panik yapmak, aniden frene basmak, direksiyonu iyice çevirmek gibi hatalar yapmamalısınız.
Ön lastiğiniz patladıysa aracınız lastiğin patladığı yöne çekme yapacaktır. Böyle durumlarda direksiyonu sağlam tutmalı ve aracın kontrolünü kaybetmemelisiniz. Aracın çekme yaptığı yönün tersine direksiyonu çevirmelisiniz. Aracınız yavaş yavaş hız kaybedecektir. Güvenli bölge bularak durmalısınız.
Patlayan lastik arka lastiklerden birisiyse frene yavaş yavaş basarak direksiyonu sabit tutmalı ve güvenli bölgede durmalısınız. En tehlikeli durum aracın ön lastiğinin patlamasıdır. Patlak lastiğin onarımı yapılmadan ya da yedek lastik ile değiştirilmeden yola devam edilmesi tehlikelidir.

lastiğim patladı ne yapmalıyım?

Yolda Kaldım Ne Yapmalıyım ?

Böyle bir durumda aracınızı en uygun yere çekmeli ve lastik onarımını yaparak devam etmelisiniz. Şayet lastik tamiri konusunda bilginiz yoksa profesyonel destek almanızı öneririz.
Hemen bizi 0534 623 99 28 numaralı telefondan arayarak profesyonel lastik tamiri hizmeti talep edebilirsiniz. 7/24 hizmet veren ekiplerimiz bulunduğunuz bölgeye gelerek sizlere lastik onarımı yapacaktır. Yolda kaldıysanız faydalı olacağını düşündüğümüz "lastik tamiri nasıl yapılır?" yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.